Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

CASA PABLO – wnętrze z hiszpańską duszą

Tradycja i nowoczesność Wnętrze restauracji CASA PABLO zostało zaprojektowane przez Grace Olczak i Magdę Olczak – które razem z Pablo Matinem Delgado są współwłaścicielkami restauracji. „Zależało nam na stworzeniu miejsca eleganckiego, ale jednocześnie nie chciałyśmy, żeby atmosfera była zbyt formalna. Z założenia miała to być przestrzeń emanująca ciepłem, w której każdy będzie mógł poczuć się swobodnie i do której chętnie będzie wracać” – podkreśla Grace Olczak, która projektowaniem wnętrz zajmuje się również zawodowo. Tak też się stało. Kolorami dominującymi w restauracji są granat i czerwień. Ciepłe światło uwydatnia prostotę użytych do wystroju wnętrza materiałów – naturalnego drewniana, szkła i metalu. Projektantki postawiły na eklektyzm i kontrast – w restauracji znaleźć można zarówno krzesła obite granatowym pluszem jak i wysokie metalowe taborety. W pierwszej części restauracji zainstalowano proste, czerwone lampy, a w drugiej użyto kryształowych, ozdobnych abażurów. Wszystkie element doskonale za sobą współgrają tworząc oryginalną i przytulną przestrzeń. Moc detalu Nie ma w tej przestrzeni przedmiotów przypadkowych. Każdy z nich ma swoją wyjątkową historię. Część wyposażenia, jak na przykład czerwone lampy, stoły, lustra czy komody, pochodzą ze starych, hiszpańskich fabryk. Wysokie stoły, które przykuwają uwagę zaraz po wejściu do CASA PABLO zostały sprowadzone z regionalnej piekarni chleba. Duże białe lustro, które znajduje się w dalszej części restauracji, było kiedyś oknem w szkole. Wszystkie elementy zostały starannie odnowione i dodają całości wystroju wyjątkowego klimatu. Wnętrze restauracji CASA PABLO ze swoją hiszpańską duszą to doskonała oprawa serwowanej tam kuchni. Smaki Hiszpanii kreuje tutaj Gonzalo de Salas Smith, który pochodzi z Madrytu, i który swoje doświadczenie zdobywał zarówno w najlepszych hiszpańskich restauracjach, jak i tych w Berlinie czy w Nowym Jorku, w tym w restauracji odznaczonej Gwiazdką Michellin’a. Miłośnicy najlepszej jakości składników, doskonałych połączeń smakowych i pięknych wnętrz z pewnością będą chętnie wracać do CASA PABLO. Serdecznie zapraszamy na wyjątkową kulinarną przygodę z kuchnią hiszpańską!