Pyszne babeczki z ricottą i żurawiną - idealne na świąteczny stół.
składniki: 
- 100 g ricotty
 - 170 g drobnego cukru do wypieków + 25 g cukru + 25 g cukru
 - 180 g żurawiny
 - 200 g mąki pszennej
 - szczypta soli
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 2 duże jajka
 - 75 ml oleju słonecznikowego
 - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
 
przyrządzanie:
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















