Babka piaskowa z malinami. Rozpływa się w ustach. Klasyczny przepis z zeszytu babci.

składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- około 0,5 kg malin
przyrządzanie:
- Jajka z cukrem zmiksować, dodać obie mąki i proszek do pieczenia.
- Wszystko zmiksować, wlać olej, ponownie zmiksować
- Do gotowej masy dodać umyte maliny
- Wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, piec 40 minut w temperaturze 180 stopni
- Posypać pudrem po wystudzeniu
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














