Bakłażan zapiekany z kozim serem sprawdzi się jako przystawka lub dodatek do obiadu. Prosta, ale zaskakująca i wyjątkowa potrawa również dla wegetarian! Sprawdź nasz przepis!
składniki:
- 5 plastrów bakłażana
- 1 ząbek czosnku
- 5 plastrów sera koziego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
przyrządzanie:
- Bakłażana pokroić w plastry i posypać solą. Odczekać chwilę, aż puści goryczkę.
- Na posmarowane oliwą naczynie żaroodporne ułożyć bakłażan i pokryć plastrami sera.
- Posypać ziołami prowansalskimi. Można dodać plaster pomidora i oliwki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














