Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Barbakanki korzenne czyli Odkryj Kraków z Krakuskami

Na początku 2010 przygotowaliśmy dla miłośników marki Krakuski coś specjalnego coś, co wprowadzi ich do magicznego świata Krakowa, zabytkowych kamienic i brukowanych uliczek, spowitych zapachem słodkich wypieków. W klimat ten wtajemniczą wszystkich Barbakanki.

Barbakanki to nowa linia ciastek korzennych pod marką Krakuski. W skład przyprawy korzennej, która nadaje ciastkom niezapomniany aromat wchodzi kora cynamonu oraz goździki.
Smak tych ciasteczek, który uznany został przez naszych konsumentów za wyjątkowo atrakcyjny, nie jest jedynym atutem tego produktu. O sile nowych Krakusków świadczy przede wszystkim 12 unikalnych wzorów, kunsztownie odbitych na pysznych ciasteczkach. Na 11 z nich zostały przedstawione zabytki Krakowa i okolic. I tak można znaleźć na nich: Barbakan, Bramę Floriańską, Dom Matejki, Kościół Mariacki, Pomnik Adama Mickiewicza, Sukiennice, Wieżę Ratuszową, Wawel, Kościół na Skałce, Klasztor w Tyńcu oraz Teatr im. J.Słowackiego.
Właśnie te oryginalne wzory w połączeniu z niesamowitym smakiem pozwolą znaleźć amatorów w każdej grupie wiekowej. Będą się nimi zachwycać zarówno dzieci – mali kolekcjonerzy wzorów, jak i rodzice oraz gospodynie domowe.

Ciastka korzenne kojarzą się również z produktami zdrowymi, naturalnymi, tradycyjnymi, a przy tym niebanalnymi.
Barbakanki zachwycają nie tylko atrakcyjnymi formami czy smakiem, ale stanowią również wyśmienitą przekąskę zarówno podczas spotkania w gronie przyjaciół, idealny poczęstunek dla gości, doskonałą formę sprawienia sobie przyjemności wraz z popołudniową kawą czy podczas przerwy w pracy. Ich kruchość i lekkość sprawia, że idealnie nadają się na każda porę roku.
Barbakanki zagoszczą w sklepach pod dwoma postaciami: kruchej i kruchej z czekoladą. Dla amatorów lekkich przekąsek, liczących kalorie polecamy wersję kruchą, wielbiciele prawdziwej mlecznej czekolady znajdą w Barbakankach podwójną przyjemność. Dzięki kunsztownym wzorom odbitym na ciasteczkach obie grupy odkryją Kraków na nowo.
Firma Bahlsen – producent marki Krakuski – powstała w Niemczech ponad sto dwadzieścia lat temu. Na polskim rynku gości od lat 90. XX wieku. Obecnie jest wiodącym producentem w swojej branży. W Polsce posiada dwa zakłady produkcyjne: w Skawinie i w Jaworniku.

W sklepach dostępne są jej marki: Bahlsen, HIT, Leibniz oraz Krakuski – marka numer 1 na rynku ciastek*. Zarządzający firmą dbają, by ich produkty docierały nie tylko do klientów komercyjnych, ale także przekazują je wychowankom domów dziecka, podopiecznym szpitali, fundacji i placówek pomocy społecznej, szeroko angażując się w działalność charytatywną.
O tym, że każdy nowy produkt firmy Bahlsen staje się rynkowym hitem, nie trzeba długo przekonywać. Ostatnia nowość – Paluszki z Galaretką otrzymały tytuł perły FMCG 2009. Firma ma nadzieję, że już niedługo i Barbakanki otrzymają ten zaszczytny tytuł.

*Za AC Nielsen – porównanie MAT ON 2009 vs. MAT ON 2008

Sugerowana cena:
Barbakanki korzenne 160 g – 2,99 PLN/szt
Barbakanki korzenne w czekoladzie mlecznej 170 g – 3,99 PLN/szt