Uwielbiacie wyraziste smaki i naprawdę ostrą kuchnie? W takim razie do gustu z pewnością przypadnie Wam nasz meksykański przepis na TACO Z PIEKŁA RODEM!
składniki:
• ½ łyżki soku pomarańczowego
• 1 cebula, posiekana
• 2 ząbki czosnku, posiekane
• 2 łyżki wędzonej papryki jalapeno
• ½ łyżki chili w proszku
• szczypta cynamonu
• 500 g mięsa wołowego
• sól, pieprz
• 1 awokado
• 1 szklanka sosu salsa verde
• 2 krążki ananasa
• 8 placków tortilli, podgrzanych
• 1 garść kolendry, posiekana
• ćwiartki limonki
przyrządzanie:
1. Zmiksuj ze sobą pierwszych siedem składników z listy.
2. Mięso wołowe dopraw solą i pieprzem i wrzuć do marynaty. Wstaw do lodówki 3-4 godziny wcześniej.
3. W małej misce zmiksuj kawałki obranego awokado z sosem salsa verde. Posiekaj kolendrę.
4. Wyjmij mięso z marynaty i usmaż na patelni. Dorzuć ananasa.
5. Rozgrzej tortille na patelni. Połóż farsz. Zapiekaj w piekarniku.