Zdrowa przekąska dla małych i dużych łakomczuchów!
[caption id="attachment_198235" align="aligncenter" width="1000"] Granola bar with dried fruit and nuts on white background[/caption]składniki:
100 g moreli suszonych
50 g żurawiny
80 g płatków owsianych
40 g orzechów włoskich
20 g sezamu
20 g siemienia lnianego
50 g migdałów
2 płaskie łyżki miodu
3 łyżki wody
1 białko
przyrządzanie:
Morele posiekaj w mniejsze kawałki. Wsyp do miski i dodaj 2 łyżki wody. Do blendera wrzuć suszone owoce oraz wszystkie suche składniki. Rozdrobnij wszystko odrobinę, a nastpnie przesyp rozdrobnione składniki do miski i dodaj białko. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż masę na papier i uformuj z niej prostokąt o wysokości około 2 cm. Piecz 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.