Te batoniki są idealne na śniadanie - do jogurtu czy jako szybka przekąska. Ich wykonanie wbrew pozorom jest banalne. Zobaczcie, jak zrobić je krok po kroku.

składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka mieszanki studenckiej (lub suszonych owoców i orzechów),
- 1/2 szklanki miodu,
- 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej,
przyrządzanie:
- Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
- Płatki owsiane wysyp na papier do pieczeia i upraż je w piekarniku do momentu, aż będą złote.
- W rondelku umieść miód i podgrzej na małym ogniu. Dodaj gałkę muszkatołową.
- Do miodu wrzuć uprażone płatki i rozdrobnione bakalie. Całość dobrze wymieszaj.
- Tortownicę natłuść masłem, przełóż masę i wygładź powierzchnię.
- Poczekaj, aż całość zastygnie po czym pokrój na batoniki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














