Te batoniki są idealne na śniadanie - do jogurtu czy jako szybka przekąska. Ich wykonanie wbrew pozorom jest banalne. Zobaczcie, jak zrobić je krok po kroku.
składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka mieszanki studenckiej (lub suszonych owoców i orzechów),
- 1/2 szklanki miodu,
- 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej,
przyrządzanie:
- Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
- Płatki owsiane wysyp na papier do pieczeia i upraż je w piekarniku do momentu, aż będą złote.
- W rondelku umieść miód i podgrzej na małym ogniu. Dodaj gałkę muszkatołową.
- Do miodu wrzuć uprażone płatki i rozdrobnione bakalie. Całość dobrze wymieszaj.
- Tortownicę natłuść masłem, przełóż masę i wygładź powierzchnię.
- Poczekaj, aż całość zastygnie po czym pokrój na batoniki.