Porcja mięsa z dodatkami. Bardzo pożywne i smaczne danie.

składniki: 
- 200 g polędwicy wołowej
- 20 kaparów
- cebulka dymka
- 2 łyżki musztardy
- ogórek kiszony
- 2 surowe żółtka
- łyżka przegotowanej schłodzonej wody
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Cebule i ogórek pokrój w bardzo drobną kostkę. Polędwicę drobno posiekaj lub przepuść przez maszynkę.
- Mięso dokładnie wymieszaj z oliwa i wodą.
- Podziel na połowę, uformuj dwie porcje na talerzykach, posyp obficie solą i świeżo zmielonym pieprzem.
- Obok ułóż cebulkę, ogórek, kapary, musztardę i żółtko.
- Podawaj z pieczywem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














