Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Bez zupy nie ma Wigilii

Pierwsza gwiazdka, choinka, opłatek, sianko, jedno wolne miejsce, określona licza potraw, a wśród nich obowiązkowo zupa. A czasem nawet dwie.

Polska wigilia bez zupy się nie obędzie. Jak nasz kraj długi i szeroki wśród dań podawanych na świątecznym stole musi się też znaleźć… I tu zaczynają się spory. Bo jedni kochają barszczyk, drudzy rybną, a jeszcze inni grzybową. Oto kilka z takich zup, o których spokojnie możemy powiedzieć: to polskie rarytasy!


Spora liczba zwolenników zawsze wybierze BARSZCZ CZERWONY. Serwowany z uszkami natychmiast przywołuje odpowiednią atmosferę i skupia domowników wokół stołu. Podobnie dzieje się z ZUPĄ GRZYBOWĄ Z ŁAZANKAMI, która w wielu domach podawana jest jako druga polewka, na przemian z zupą rybną. My zaproponujemy pełną aromatu KRESOWĄ ZUPĘ RYBNĄ. Ale na tym nasz wybór się nie kończy. W Polsce na święta podaje się także PODKARPACKĄ ZUPĘ WIGILIJNĄ, niezwykle sycącą i doskonale zaspokajającą pierwszy głód. W wielu domach w wigilijną wieczerzę serwuje się też bardzo apetyczny POSTNY KAPUŚNIAK.


Tym z Was, którzy chcieliby przywołać klimat dawnych Świąt, przypominamy, co na 24 grudnia polecała Lucyna Ćwierczakiewiczowa. O ile KASZKA NA GRZYBOWYM SMAKU nie jest dobrze znana, to ZUPY MIGDAŁOWEJ każdy powinien skosztować choćby raz w życiu. Na przykład w Wigilię Świąt Bożego Narodzenia 2009 roku.


Wszystkiego dobrego!
Palcelizac.pl


fotografia: Teresa Kasprzycka/Dreamstime