Słodkie i chrupiące bezy to przysmak każdego łasucha. Jak przygotować bezy, które nie zawierają słodzików, barwników i spulchniaczy? To bardzo proste. Zobacz jak w kilka kroków zrobić naprawdę dobre bezy!

składniki:
- 2 białka
- ½ szklanki cukru
- szczypta soli
przyrządzanie:
- Rozgrzać piekarnik do 100°C.
- Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
- Stopniowo dodawać cukier (małe obroty miksera).
- Gotowa masa powinna być sztywna.
- Przełożyć masę do szprycy (można również użyć woreczek śniadaniowy i po napełnieniu odciąć jego róg).
- Formować bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenie. Zachować odstęp około 2 cm.
- Piec przez około 60 minut.
uwagi:
- Jeżeli chcesz, aby twoje bezy były w kolorze różowym, to pod koniec ubijania dodaj łyżkę kisielu truskawkowe lub wiśniowego.
- Jeżeli chcesz, aby Twoje bezy były w środku klejące, to piecz je przez około 45-50 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













