Genialnie wyglądający deser. Smakuje równie pysznie, jak się prezentuje. Do tego bardzo łatwo jest go przygotować. Podstawowe składniki plus prosta receptura to przecież idealne połączenie. Zobaczcie i skuście się.
składniki:
- 2 szklanki mleka,
- 4 łyżki mąki,
- 4 żółtka lub 2 jajka,
- ok. pół szklanki cukru,
- kilka kropli esencji waniliowej;
- ORAZ SKŁADNIKI Z TEGO PRZEPISU NA BEZY ---> KLIK
- świeże maliny
przyrządzanie:
- bezy wykonujemy wg. TEGO przepisu
- krem: Mąkę rozprowadź w kubku niewielką ilością zimnego mleka, resztę mleka zagotuj i wlej do niego powoli (stale mieszając) zawartość kubka. Zagotuj. Żółtka (lub całe jajka) utrzyj z cukrem i wanilią, połącz z gorącym mlekiem i stale mieszając, potrzymaj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje.
- powstały krem wyciśnij na gotowe bezy i ozdób je malinami.