Genialnie wyglądający deser. Smakuje równie pysznie, jak się prezentuje. Do tego bardzo łatwo jest go przygotować. Podstawowe składniki plus prosta receptura to przecież idealne połączenie. Zobaczcie i skuście się.

składniki:
- 2 szklanki mleka,
- 4 łyżki mąki,
- 4 żółtka lub 2 jajka,
- ok. pół szklanki cukru,
- kilka kropli esencji waniliowej;
- ORAZ SKŁADNIKI Z TEGO PRZEPISU NA BEZY ---> KLIK
- świeże maliny
przyrządzanie:
- bezy wykonujemy wg. TEGO przepisu
- krem: Mąkę rozprowadź w kubku niewielką ilością zimnego mleka, resztę mleka zagotuj i wlej do niego powoli (stale mieszając) zawartość kubka. Zagotuj. Żółtka (lub całe jajka) utrzyj z cukrem i wanilią, połącz z gorącym mlekiem i stale mieszając, potrzymaj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje.
- powstały krem wyciśnij na gotowe bezy i ozdób je malinami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














