To jedna z tych przekąsek ,,coś za mną chodzi, ale nie wiem co''. Przygotujesz w kilka chwil, a będziesz zadowolony z efektu.
składniki:
250 g mozzarelli
2 dojrzałe pomidory
marynata:
1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
skórka starta z cytryny
15 liści bazylii
2 łyżeczki siekanego oregano
2 łyżeczki oliwy extra virgin
2 łyżeczki oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku, zgnieciony
1/2 łyżeczki soli
czarny pieprz
przyrządzanie:
Marynata:
nasiona kopru uprażyć na suchej patelni. Utłuc w moździerzu. Połączyć z pozostałymi składnikami marynaty.
Mozzarellę porwać na mniejsze kawałki, połączyć z marynatą, odstawić na 15-30 minut.
Podawać z pomidorami pokrojonymi na ćwiartki, skropić dodatkową oliwą z oliwek.
Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















