To jedna z tych przekąsek ,,coś za mną chodzi, ale nie wiem co''. Przygotujesz w kilka chwil, a będziesz zadowolony z efektu.
składniki:
250 g mozzarelli
2 dojrzałe pomidory
marynata:
1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
skórka starta z cytryny
15 liści bazylii
2 łyżeczki siekanego oregano
2 łyżeczki oliwy extra virgin
2 łyżeczki oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku, zgnieciony
1/2 łyżeczki soli
czarny pieprz
przyrządzanie:
Marynata:
nasiona kopru uprażyć na suchej patelni. Utłuc w moździerzu. Połączyć z pozostałymi składnikami marynaty.
Mozzarellę porwać na mniejsze kawałki, połączyć z marynatą, odstawić na 15-30 minut.
Podawać z pomidorami pokrojonymi na ćwiartki, skropić dodatkową oliwą z oliwek.
Smacznego!