Brownie o smaku cynamonowym. Rozpływa się w ustach. Dla miłośników czekolady to będzie nieziemska rozkosz.
składniki:
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady, co najmniej 80%
- 150 g masła
- 30 ml oleju
- 6 jaj
- szklanka brązowego cukru
- 100 g mąki
- 4 łyżki kakao
- szczypta imbiru w proszku
- 3 łyżeczki cynamonu
przyrządzanie:
- Masło i czekoladę roztop w kąpieli wodnej
- Do letniej masy dodajemy olej, delikatnie mieszamy
- Jajka z cukrem miksujemy na puszystą piankę
- Do masy jajecznej dodajemy masę czekoladową
- Na koniec do powstałej masy przesiewamy mąkę, dodajemy kakao i pozostałe przyprawy z proszku
- Gotową masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 30 minut.
- Po upieczeniu dekorujemy według uznania