Bułeczki- ślimaczki z kardamonem i cynamonem. Gdy się pieką- dom pachnie cudownie! Idealne na śniadanie i do kubka ciepłego mleka!
składniki:
CIASTO
- szklanka ciepłego mleka
- 30 g świeżych drożdży
- 500 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- szczypta soli
- 1 jajko
- 3 żółtka
- 60 g miękkiego masła
- do posmarowania: 1 jajko
NADZIENIE
- 60 g masła
- 20 g cynamonu mielonego
- 10 g kardamonu mielonego
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 1/2 szklanki cukru
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














