To danie nie wymaga podania na talerzu. Wystarczy użyć ostrego noża i widelca. Z myślą o tych, którzy nie lubią góry brudnych naczyń w zlewie przygotowaliśmy przepis na szybki i pyszny posiłek!
czas: 15 minut
liczba porcji: 1 osoba
składniki:
- 1 duża bułka
- 1 duży plastry szynki
- 1 jajko
- garść posiekanego sera mozzarella
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Odkroić wierzch bułki.
- Wydrążyć środek bułki, tak aby powstała miseczka.
- Na dnie bułki ułożyć plaster szynki.
- Do bułki wlać jajko, posypać solą i pieprzem.
- Posypać serem, pietruszką i zamknąć wieczkiem.
- Bułkę zapakować w folię aluminiować i włożyć do piekarnika.
- Piec w piekarniku od 10 do 15 minut.
Zobacz koniecznie: Pyszna i prosta zupa serowa
źródło: http://www.recipetineats.com/
uwagi:
Bułkę możesz wypełnić również innym nadzieniem: brokułami, serem feta, boczkiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














