Świetne na śniadanie, kolację czy imprezową przekąskę. Gorące i świeże bułeczki kryją w sobie tajemnicze i ukryte nadzienie. Ciągnący się ser i smakowite pieczarki... Mmm! Niebo w gębie.
składniki:
- 500 g mąki pszennej chlebowej
- 25 g drożdży świeżych lub 12 g suchych
- 1/2 szklanki letniego mleka
- 1/2 szklanki letniej wody
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oleju słonecznikowego lub oliwy
- 1 łyżeczka soli
Farsz:
- 500 g pieczarek
- 2 - 3 cebule
- sól, pieprz do smaku
- 11 grubszych plasterków sera
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















