Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Bułki z UKRYTYM NADZIENIEM!

Świetne na śniadanie, kolację czy imprezową przekąskę. Gorące i świeże bułeczki kryją w sobie tajemnicze i ukryte nadzienie. Ciągnący się ser i smakowite pieczarki... Mmm! Niebo w gębie.

baking-1696433_960_720

składniki:

  • 500 g mąki pszennej chlebowej
  • 25 g drożdży świeżych lub 12 g suchych
  • 1/2 szklanki letniego mleka
  • 1/2 szklanki letniej wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego lub oliwy
  • 1 łyżeczka soli
 
Farsz:
  • 500 g pieczarek
  • 2 - 3 cebule
  • sól, pieprz do smaku
  • 11 grubszych plasterków sera

przyrządzanie:

Mąkę wymieszać z solą, zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, zasypać cukrem i zalać paroma łyżkami letniej wody lub mleka. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Suche drożdże wymieszać z mąką i solą. Następnie dodać jajko, resztę letniej wody i mleka. Połączyć składniki, wyrobić, pod koniec dodać olej. Wyrabiać do momentu, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Ciasto uformować w kulę, włożyć do miski, przykryć i odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce.
W tym czasie przygotować farsz. Cebulę pokroić i zaszklić na gorącym oleju. Dodać pokrojone w większą kostkę pieczarki, chwilę przesmażyć. Tak, żeby pieczarki odparowały. Doprawić do smaku. Odstawić do ostygnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 11 równych części. Każdą z nich rozwałkować na kształt niewielkiego koła. Położyć plaster sera i sporo nadzienia. Złożyć na pół, zlepiając brzegi, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem w dół. Zachowując odstępy. Bułki przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia na około 25 minut. Przed pieczeniem posmarować rozbełtanym jajkiem.
Piec w temperaturze 190 stopni C przez 25 minut.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy