Carpaccio di polipo to danie charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to świetna przekąska dla wszystkich, którzy lubują się w owocach morza. Przygotowanie jej jest dość proste. Wystarczy ugotować ośmiornicę i pokroić ją na cienkie plasterki. Chcesz zaskoczyć gości lub przenieść się smakiem do słonecznej Hiszpanii? Ten przepis jest idealny.
składniki:
- ośmiornica o wadze ok. 2 kg;
- kilka listków laurowych;
- kilka ziarenek czarnego pieprzu, ziela angielskiego i jałowca;
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















