Przepis na danie syte i pyszne, Chiński makaron z grzybami.
Składniki:
- 20 dag.mielonego mięsa,
- 6 sztuk podgrzybków,
- cebula,
- chiński makaron ryżowy,
- marchewka,
- jogurt,
- przyprawy,
Przygotowanie:
Grzyby zalać wrzątkiem. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną w słupki marchewkę, mielone mięso i grzyby. Doprawić do smaku. W tym czasie ugotować makaron i przelać zimną wodą. Wrzucić go na patelnię. Dolać trochę jogurtu i przyprawić do smaku. Danie udekorować zielonymi listkami pietruszki lub bazylii.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













