Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Ciasto Delicja

Przepis na pyszne ciasto Delicję doskonałe na wszystkie przyjęcia.

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito. Ubić w mikserze białka jaj z cukrem, następnie dodać żółtka, wymieszać. Dodawać do masy mąkę z proszkiem, dokładnie mieszając. Przełozyć ciasto do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w temp. 200-220C przez 40minut, następnie wyłączyć piekarnik i potrzymać biszkopt jeszcze przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić ciasto do ostygnięcia. Po ostygnięciu zdjąć delikatnie górną powłokę z biszkoptu.

Przygotowanie:

Ugotować budynie na soku pomarańczowym: odlać z kartonika ok. 200ml soku, wsypać zawartość 3 opakowań budyniu i dobrze rozmieszać. Pozostałą ilość soku zagotować i ugotować budyń na tym soku. Należy szybko mieszać, jest gęsty. Gorący budyń wylać na wystudzony biszkopt. Na goracej masie ułożyc delicje czekoladą w dół. Pozostawić do ostygnięcia.

Masa II :

Składniki:

  •  
  • 1 opakowanie "Fixu" do śmietany lub 1 op. śmietany w proszku "Śnieżka"
  • 1 opakowanie galaretki pomarańczowej
  • 1/4 tabliczki gorzkiej lub mlecznej czekolady

Przygotowanie:

Galaretkę pomarańczową rozpuścić w pół szklanki wody, wystudzić. Uważać żeby nie stężała.
Ubić śmietanę kremówkę z "Fixem" lub Śnieżką, a następnie dodać ostudzoną galaretkę. Wylać masę na ciasto. Posypać tartą czekoladą i wstawić do lodówki.

 

1/2 litra śmietany kremówki 30% lub 36%