Chipsy warzywne, to kolejna propozycja na dietetyczną przekąskę. Tym razem główną rolę gra rzodkiewka - bakteriobójcze warzywo. Sprawdź, jak zrobić lekką i smaczną przekąskę.
składniki:
- Rzodkiewka
- Sól gruboziarnista
- Pieprz
- Oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Nastaw piekarnik na 150 stopni.
- Rzodkiewkę umyj i pokrój w cienkie plastry.
- Plastry wymieszaj w oliwie z oliwek, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenie, posyp solą i pieprzem.
- Piecz przez około 30 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 100 stopni, uchyl drzwi piekarnika i piecz jeszcze przez około 20 minut.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Chipsy z jarmużu
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














