Chrupiące ciasteczka orzechowe i kubek gorącej herbaty, to scenariusz na wymarzony wieczór. Pysznie, zdrowo i nie za słodko!

składniki:
- 30 dag maki
- 20 dag masła
- 10 dag mielonych orzechów włoskich
- 10 g cukru waniliowego
- 2 żółtka
- cukier puder
przyrządzanie:
- Masło posiekać z mąką, dodać orzechy, żółtka, 2 łyżki cukru pudru oraz pół porcji cukru waniliowego.Starannie zarobić.
- Rozwałkować ciasto i wyciąć kółka. Ułożyć ciastka na blasze, wyściełanej pergaminem.
- Piec 20 minut w temperaturze 220 stopni C. Gorące ciastka posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Chrupiące chipsy z rzodkiewki!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













