Prosty przepis na pastę do faszerowania jajek na twardo. Chrzan i łosoś idealnie smakują połączone razem!
składniki:
- 10 jajek
- 100 g wędzonego łososia
- 4 łyżeczki masła
- 3 łyżka majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 4 łyżeczki koperku, drobno posiekanego
- 3 łyżka tartego chrzanu ze słoika lub domowego
- łyżka soku z cytryny
przyrządzanie:
- Jajka gotujemy na twardo.
- Po wystudzeniu przekrój na połówki, usuwamy żółtka.
- Łososia kroimy na bardzo drobno.
- Koperek siekamy.
- Żółtka, łososia, przyprawy, majonez, chrzan, masło i sok z cytryny łączymy w misce za pomocą widelca. Doprawiamy do smaku. Dorzucamy koperek.
- Farsz jest gotowy do użycia.
- Każdą połówkę białka wypełniamy farszem i posypujemy zieleniną.
- Podajemy na zimno.