Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Ciasteczka kokosowe z polewą czekoladową

Jedne z ulubionych przepisów naszych czytelników na ciasteczka kokosowe. Pysznie smakują z polewą czekoladową, ale również możesz posypać je cukrem lub innym dodatkiem. 

składniki:

  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 1 1/2 tabliczki czekolady mlecznej
  • 15 dag mąki pszennej
  • 12 dag masła lub margaryny
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 1 średnia cytryna
  • 10 dag cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

przyrządzanie:

Cytrynę sparzyć, dokładnie osuszyć i zetrzeć z niej skórkę na tarce o drobnych oczkach. Tłuszcz przełożyć do miski (zostawić 1 łyżkę), utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Wbić jajko i wsypać skórkę cytrynową. Mąkę pszenną przesiać z ziemniaczaną, wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie dodać do masy. Wsypać kokos (1 łyżkę odłożyć). Drewnianą łyżką starannie wymieszać wszystkie składniki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, nasmarować tłuszczem. Formować małe ciasteczka i ostrożnie przekładać je na blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15 minut w temp. 200 st. Czekoladę mleczną połamać na kawałki, przełożyć do małego rondelka i stopniowo roztapiać w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić i wlać do szprycy. Udekorować jeszcze ciepłe ciasteczka cieniutkimi paseczkami. Można również do połowy zanurzać je w polewie. Zanim polewa zastygnie posypać ciastka wiórkami kokosowymi.