Ciasto cytrynowe na bazie śmietany. Szybko, prosto i ze smakiem. Do herbatki i kawki w sam raz!
składniki:
- 6 jajek
- 225 g masła
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 i 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany
- sok i skórka z cytryny
- łyżeczka proszku do pieczenia
dodatkowo:
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2-3 łyżki wrzątku
- wiórki czekoladowe
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















