Szybkie kwadraciki z ciasta francuskiego. Wypełnione serem i innymi pysznościami!

składniki:
- ciasto francuskie - 1 opakowanie
- pieczarki - 10 sztuk
- kilka plasterków szynki
- ser pleśniowy kawałeczek
przyrządzanie:
Umyj dokładnie pieczarki, a następnie potraktuj je nożem na małe plasterki. Przygotuj patelnię i umieść na niej pie czareczki, dopraw solą, pieprzem i podsmaż na złoto.
Ciasto francuskie podziel na pół, na jednej połówce nakładaj: szynkę, pieczarki, ser. Taki farsz przykryj kolejnym kawałkiem ciasta francuskiego nacinając go z wierzchu, pamiętaj aby dokładnie skleić boki, możesz użyć do tego żółtka.
Ustaw piekarnik na 180 stopni i zapiekaj 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














