Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Miękkie ciasto marchewkowe, przełożone delikatnym kremem, to doskonały pomysł na tort urodzinowy. Zobacz jak łatwo jest zrobić lekki placek i przekonaj się, że jest naprawdę smaczny i zdrowy. Do dzieła!

9310412_317cdf5326_z

składniki:

  • 4 marchewki
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • po dwie szczypty: Mielonej gałki muszkatołowej, mielonych goździków, zmielonego ziela angielskiego
  • szczypta soli
  • pół szklanki oleju
  • 3 jajka
  • 6 garści orzechów włoskich
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • porcja masła
  KREM  
  • 2 opakowania serka śmietankowego
  • 100 g masła
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

przyrządzanie:

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • Obierz marchewkę i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
  • Posiekaj orzechy włoskie.
  • Ananasy pokrój w kostkę.
  • W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę, sól, cukier puder, proszek do pieczenia, przyprawy.
  • W drugiej misce wymieszaj jajka i olej, a następnie przelej do suchych składników.
  • Do masy dodaj startą marchewkę, orzechy i ananasa. Wymieszaj.
  • Do dwóch tortownic wlej ciasto i włóż do piekarnika.
  • Piecz przez 30 minut.

KREM

  • Serek śmietankowy, cukier puder i masło zmiksuj, a następnie wysmaruj z wierzchu jeden placek i nałóż na niego drugi, który również posmaruj kremem.
  • Posmaruj również boki ciasta. Całość możesz udekorować w dowolny sposób np. startymi orzechami włoskimi lub kokosem.

 

Smakowało? Zobacz również: Kutia – najlepszy wigilijny deser