Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kurczak w płatkach

Kurczak w płatkach

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Chlebowe knedle

Chlebowe knedle

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Deser z kiwi

Deser z kiwi

Gruszki z czekoladą

Gruszki z czekoladą

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

DZIEŃ MAMY: 10 ciast i ciasteczek, które możesz upiec dla mamy

DZIEŃ MAMY: 10 ciast i ciasteczek, które możesz upiec dla mamy

Pieczony bakłażan

Pieczony bakłażan

Proste ciasto: ,,Uśmiech teściowej”

Proste ciasto: ,,Uśmiech teściowej”

Ryż z jabłkami pod chmurką

Ryż z jabłkami pod chmurką

Ciasto cytrynowe z kaszą manną

Proste ciasto cytrynowe z kaszą manną. Idealne do popołudniowej kawki czy herbaty. Pięknie pachnie.   

składniki:

  • 100 ml oleju
  • pół szklanki soku wyciśniętego z cytryny
  • 3 łyżki dżemu brzoskwiniowego, cytrynowego lub pomarańczowego.
  • 3 jajka
  • Skórka otarta z 2 cytryn

Suche:

  • pół szklanki cukru
  • 40 gr wiórków kokosowych
  • 50 gr mąki
  • 100 gr kaszy manny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli

przyrządzanie:

  • Piekarnik rozgrzać do 175 stopni.
  • Mniejszą formę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Przygotować dwie miski.
  • W jednej połączyć wszystkie mokre składniki: jajka, olej, sok, dżem, skórkę, dokładnie wymieszać. Odstawić.
  • W drugiej połączyć wszystkie składniki suche, mąkę, kaszę manną, wiórki, proszek do pieczenia, sól.
  • Wymieszać.
  • Do miski z mokrymi składnikami wsypać składniki suche, zmiksować dokładnie.
  • Przelać do formy.
  • Piec około 40 min, do suchego patyczka.
  • Można polać lukrem, posypać skórką z cytryny.