Przepis na pyszne ciasto studenckie doskonale komponujące się z filiżanką kawy.
Składniki:
Przygotowanie:
Margarynę z mlekiem podgrzewać do czasu rozpuszczenia się margaryny, wsypać cukier i podgrzewać dalej na bardzo małym ogniu, aż do rozpuszczenia się w miarę cukru. Następnie płynną mase odstawić do schłodzenia. Wbić żółtka i wymieszać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, a na koniec pianę z białek. Podzielić na pół ciasto, do połowy dodać kakao i wymieszać. Na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką wlewać na zmianę białe i ciemne ciasto. Piec w 200 stopniach około 30 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













