Szybki deser z bananami w roli głównej. Świetne połączenie owocu z karmelem. Zobaczcie.

składniki:
¼ szklanki brązowego cukru,
2 łyżki wody,
1 świeżo obrany banan,
cynamon
sos karmelowy
przyrządzanie:
Podgrzej cukier przez około 1 minute.
Dodaj wodę, doprowadź ją do wrzenia i poczekaj około 3 minuty, aż przestanie parować.
Na syrop cukrowy połóż banany i smaż 2 minuty.
Gdy karmel zgęstnieje i przybierze złotą barwę, a banany zaczną się robić miękkie, zdejmij patelnię z ognia i przełóż je na talerz. Polej sosem karmelowym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














