Mocno czekoladowe babeczki z daktylami. Bardzo łatwe, zawsze wychodzą.

składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 100 g masła roztopionego
- 2 jajka
- kilka daktyli
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
- kilka kostek czekolady
przyrządzanie:
Daktyle i czekoladę kroimy drobno.
Do miski wrzucamy suche składniki, a następnie dodajemy mokre. Mieszamy.
Nakładamy do foremek.
Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika, pieczemy 20–22 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














