Zdrowe ciastka, które nie tuczą? Mamy świetne rozwiązanie! Czekoladowe ciasteczka z kaszy jaglanej.
składniki:
1 szklanka płatków jaglanych,
1/2 szklanki mąki krupczatki,
1/2 szklanki cukru,
1 kopiasta masła lub margaryny,
1 jajko,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki jogurtu,
ok. 2 łyżki płatków czekoladowych,
1 łyżka siekanych migdałów
- 2 łyżki kakao
przyrządzanie:
1. Suche składniki wrzucamy do miski, mieszamy, dodajemy jajko, tłuszcz i jogurt.
2. Wyrabiamy ciasto, ciasto będzie dosyć luźne, wsypujemy migdały i płatki czekolady, mieszamy wszystko łyżką.
3. Ciasto nabieramy łyżką i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w temp. 160 stopni z termoobiegiem około 20-25 minut, aż się zrumienią.