Te ciasteczka dosłownie rozpływają się w ustach. Zobacz jak zrobić doskonałe pieguski według przepisu naszej czytelniczki Magdy z Poznania!
składniki:
- tabliczka mlecznej czekolady
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 200 gram masła
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
przyrządzanie:
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
- Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.
- Do utartej masy maślanej dodać przestudzoną czekoladę.
- Całość miksować przez chwilę. Dodać mąki, mieszać aż składniki się połączą.
- Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe ciasteczka na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec w temperaturze 180 st przez 7-10 minut uważając, żeby się nie przypaliły.