Czy kiedykolwiek wybierając mrożonki zapytałaś siebie: ”czy one są tak samo zdrowe, jak świeże warzywa/ owoce?”. Dzisiaj odpowiadamy na bardzo ważne pytanie: czy mrożonki są wartościowe?
- Oczywiście, że tak! Niskie temperatury nie niszczą witamin, ani składników mineralnych. Dlatego zamrażanie jest świetnym pomysłem na przechowywanie warzyw i owoców. Tym sposobem możesz w środku zimy podać domownikom wspaniały deser z mrożonych malin, albo puree z mrożonego groszku. W tych przekąskach będzie prawie tyle samo witaminy C, ile w przygotowanych ze świeżych komponentów.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















