Purée o kremowej konsystencji może być prawdziwą ucztą dla Twojego podniebienia! Pyszna i rozpływający się ziemniaczana potrawa zaskoczy nawet największych smakoszy. Zobacz, jak przygotować najlepsze purée!

składniki:
- 6 średnich ziemniaków
- 4 łyżki masła
- 1 szklanka mleka 3,2 %
- pieprz
- sól
przyrządzanie:
- Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę.
- Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie.
- Za pomocą tłuczka ugnieć ziemniaki. W trakcie ugniatania dodaj masło i mleko.
- Dopraw purée według uznania.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













