Prosty deser, a jaki zdrowy! Wystarczą nasiona chia i sezonowe truskawki, by wyczarować pyszne małe co nieco.
składniki:
- chia - 3 łyżki
- mleko ryżowe - 1 szklanka
- truskawki - 2 szklanki
przyrządzanie:
Do słoiczka wlewamy napój ryżowy i wsypujemy chia. Zakręcamy potrząsamy aby nasiona zmieszały się z napojem. Po kilku minutach możemy czynność powtórzyć alby nie zrobiły się grudki. Wkładamy słoik do lodówki na kilka godzin (można na całą noc) aby nasiona napęczniały.
Truskawki miksujemy/ Wylewamy je na dno pucharka. Wylewamy warstwę chia i posypujemy owocami.
ZOBACZ TEŻ: Sorbet malinowy z winem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















