Zmiana temperatury, porywisty wiatr i deszcz – to tylko kilka niesprzyjających czynników, które wywołują infekcje.nabierz odporności i powiedzieć NIE przeziębieniu! Oto dieta na poprawę odporności.
CZOSNEK, CZOSNEK, CZOSNEK!
Czosnek jest złotym lekiem na przeziębienie. To wiedziały już nasze babcie. Ten naturalny antybiotyk najlepiej spożywać codziennie, aby uzyskać jak najlepsze rezultaty. I nie zostawiaj tego na ostatnią chwilę, gdy nagle poczujesz osłabienie. Wtedy może być już za późno, chociaż badania wykazują, że czosnek doskonale radzi sobie z infekcjami. Profilaktyczne spożywanie czosnku zwiększa odporność i usuwa chorobotwórcze drobnoustroje z organizmu.
Jaka ilość pomoże, a jaka może zaszkodzić naszemu organizmowi? Czosnek spożywany w dużych ilościach wywołuje wzdęcia, może podrażnić wątrobę i błonę śluzową w układnie pokarmowym. Wystarczą 3 ząbki czosnku, aby wzmocnić swoją odporność. Z czym jeść czosnek?
Możesz go obrać i zwyczajnie zjeść lub posiekać, dodać do masła i w ten sposób mieć zdrowe masło czosnkowe! Dodawaj czosnek wszędzie, do zupy, makaronu, sałatek. Możesz również przygotować syrop z czosnku i cytryny, mleko z miodem i czosnkiem. Jak zneutralizować nieprzyjemny zapach czosnku? Wystarczy przez kilka minut żuć natkę pietruszki!
CZOSNEK W NAJLEPSZYM WYDANIU
MLEKO Z CZOSNKIEM I MIODEM + SYROP Z CZOSNKU + MASŁO CZOSNKOWE + CZOSNEK W GORĄCEJ ZUPIE