Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Dieta wzmacniająca odporność organizmu

Zmiana temperatury, porywisty wiatr i deszcz – to tylko kilka niesprzyjających czynników, które wywołują infekcje.nabierz odporności i powiedzieć NIE przeziębieniu! Oto dieta na poprawę odporności.

 

The-Health-Effects-of-Eating-Garlic-Daily

 

CZOSNEK, CZOSNEK, CZOSNEK!

 

Czosnek jest złotym lekiem na przeziębienie. To wiedziały już nasze babcie. Ten naturalny antybiotyk najlepiej spożywać codziennie, aby uzyskać jak najlepsze rezultaty. I nie zostawiaj tego na ostatnią chwilę, gdy nagle poczujesz osłabienie. Wtedy może być już za późno, chociaż badania wykazują, że czosnek doskonale radzi sobie z infekcjami. Profilaktyczne spożywanie czosnku zwiększa odporność i usuwa chorobotwórcze drobnoustroje z organizmu.

 

Jaka ilość pomoże, a jaka może zaszkodzić naszemu organizmowi? Czosnek spożywany w dużych ilościach wywołuje wzdęcia, może podrażnić wątrobę i błonę śluzową w układnie pokarmowym. Wystarczą 3 ząbki czosnku, aby wzmocnić swoją odporność. Z czym jeść czosnek?

 

Możesz go obrać i zwyczajnie zjeść lub posiekać, dodać do masła i w ten sposób mieć zdrowe masło czosnkowe! Dodawaj czosnek wszędzie, do zupy, makaronu, sałatek. Możesz również przygotować syrop z czosnku i cytryny, mleko z miodem i czosnkiem. Jak zneutralizować nieprzyjemny zapach czosnku? Wystarczy przez kilka minut żuć natkę pietruszki!

 

CZOSNEK W NAJLEPSZYM WYDANIU

 

MLEKO Z CZOSNKIEM I MIODEM + SYROP Z CZOSNKU + MASŁO CZOSNKOWE + CZOSNEK W GORĄCEJ ZUPIE

 

Na następnej stronie dowiesz się więcej o tej diecie!