Lekka zupa z warzywami to idealne danie na pierwsze, wiosenne ocieplenie. Przekonaj się i wypróbuj nasz przepis!
składniki:
- 1 litr bulionu z warzyw lub kurczaka
- 1 duża cebula
- 2 małe marchewki
- mięso z rosołu
- groszek zielony mrożony
- pieprz
- sól
- 1 łyżka oregano
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Bulion podgrzewamy.
- Dodajemy sól, pieprz i oregano.
- Cebulę kroimy w pióra i dodajemy do zupy.
- Dodajemy pokrojoną marchewkę i zielony groszek.
- Całość gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
- Podajemy z pietruszką i mięsem z rosołu.
ZOBACZ: Sałatka z awokado i czarnej fasoli
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














