Gęsty i aromatyczny dip z buraków. Idealnie sprawdza się do maczania w nim wszelkiej maści przekąsek! Zdrowie i smak w jednej miseczce!

składniki:
- 4 marynowane buraczki, a jeśli nie masz mogą być gotowane
- 1 łyżka kaparów
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 1 łyżka musztardy
- cukier, sól, pieprz
przyrządzanie:
- Buraczki dokładnie posiekaj
- Zmiksuj blenderem z kaparami, jogurtem, octem winnym, musztardą.
- Dopraw dip cukrem, solą, pieprzem.
- Idealny, jako dodatek do przekąsek.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














