Pyszny do chipsów, jako smarowidło na kanapki lub dodatek do warzyw. Dyniowy dip z sere.

składniki:
- duży kawał obranej dyni
- garść prażonych pestek z dyni
- kawałek sera typu lazur
- gruszka
- sok z cytryny
- pieprz i sól
przyrządzanie:
- Dynię piec w 200 stopniach około 30 – 40 minut.
- Pestki dyni uprażyć i dodać do dyni.
- Dodać ser, wszystko wymieszać.
- Doprawić pieprzem, sokiem z cytryny i solą.
- Gruszkę posiekać w kostkę. Dodać do dipu.
- Można zmiksować całość.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














