Macie ochotę na pyszną, domową przekąskę? Oto chipsy paprykowe, które zasmakują każdemu.

składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- odrobina soli
- papryka chilli w proszku
przyrządzanie:
- Ziemniaki myjemy i kroimy na bardzo cienkie plastry.
- Olej mieszamy z przyprawami.
- Nakładamy mieszankę na plastry ziemniaczane i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez około 30 minut.
- Po wyjęciu dodatkowo posyp papryczką chili.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













