Wykorzystaj zamrożone jagody i zrób przepyszne domowe lody jagodowe! W końcu wiosna w pełni, a sezon na ten deser uważamy za otwarty.
składniki:
- 400 g (2 pełne szklanki) jagód
- 300 g białego cukru
- 500 g słodkiej śmietanki 36%
- 1 puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
- 6 żółtek
- 2 łyżki ekstraktu waniliowego lub ziarenka z laski wanilii i 2 łyżki czystej wódki
- sok z 1/2 limonki
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















