Uwielbiacie czekoladowe desery? Pokochacie, więc ten przepis! Jest prosty i szybki, a brownie wychodzi przepyszne!
składniki:
- 350g czekolady gorzkiej
- 3 jajka
- 250g masła
- 150g cukru
- 100g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyrządzanie:
- Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej. Czekoladę pozostawić, aby ostygła (ale musi być jeszcze płynna).
- Jajka ubić z cukrem mikserem. Dalej miksując na mniejszych obrotach, dodać stopniowo roztopioną czekoladę, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 23 x 23cm wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w nagrzanym piekarniku około 35- 40min. w temperaturze 180°C.