Uwielbiacie czekoladowe desery? Pokochacie, więc ten przepis! Jest prosty i szybki, a brownie wychodzi przepyszne!

składniki:
- 350g czekolady gorzkiej
- 3 jajka
- 250g masła
- 150g cukru
- 100g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyrządzanie:
- Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej. Czekoladę pozostawić, aby ostygła (ale musi być jeszcze płynna).
- Jajka ubić z cukrem mikserem. Dalej miksując na mniejszych obrotach, dodać stopniowo roztopioną czekoladę, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 23 x 23cm wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w nagrzanym piekarniku około 35- 40min. w temperaturze 180°C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














