Słodki, rozpływający się w ustach kokosowy przysmak rozpieści Twoje kubki smakowe. Sprawdź prosty przepis na domowe Rafaello!
liczba porcji: 20 sztuk
składniki: 
- 1 tabliczka białej czekolady (100g)
- 50g masła
- 25g cukru pudru
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych do masy
- około 20 obranych migdałów
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych do obtoczenia kulek
przyrządzanie:
- Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
- W misce ucieramy masło z cukrem, po czym dodajemy do masy rozpuszczoną czekoladę, cały czas energicznie mieszając.
- Do masy wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy wszystko ostrożnie łyżeczką.
- Na około 30 minut odstawiamy masę do lodówki.
- Formujemy małe kuleczki (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego), w każdej umieszczamy po jednym migdale.
- Kuleczki dokładnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
- Chłodzimy ponownie w lodówce mniej więcej przez 2 godziny.
- Smacznego!
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














