Domowe trufle o smaku śliwkowo- czekoladowym w polewie z płynnej czekoladki. No przepyszne są! Zdecydowanie polecamy! Dajcie znać czy Wam też tak smakują!
składniki:
- 3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów
- 2 łyżki czarnego kakao
-
10 sztuk suszonych śliwek dobrej jakości
- 4 łyżki mleka
- tabliczka gorzkiej czekolady
- sezam
- wiórki czekoladowe
przyrządzanie:
- Masło orzechowe zmiksować z suszonymi śliwkami i mlekiem- na gładki mus
- Następnie dodać kakao. Zmiksować
- Przygotowaną masę schłodzić przez 30 minut w lodówce
- Przygotować miseczkę z zimną wodą
- Maczając łyżeczkę i dłonie w zimnej wodzie, z czekoladowej masy formować niewielkie kulki
- Roztopić czekoladę
- Przygotować w miseczkach dodatki do obtaczania
- Następnie każdą kulkę obtaczać roztopionej czekoladzie i obtaczać w sezamie lub wiórkach kokosowych
- Na noc do lodówki