Pyszne i zdrowe danie z grilla.

składniki:
- dorsz
- masło
- tymianek
- oregano
- sól morska
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
przyrządzanie:
- Dorsza oprósz solą i pieprzem. Wysmaruj oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem.
- Do środka ryby włóż ząbek czosnku w całości.
- Przełóż rybę do zamkniętego pojemnika i wstaw do lodówki na 3 godziny.
- Na folii aluminiowej połóż trochę masła a na nim rybę.
- Dopraw ziołami. Wszystko szczelnie zawiń w folię i piecz na rozgrzanym grillu ok. 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














