Dzisiaj zabieramy Was do Japonii. Tamtejsza zupa ramen jest tak samo popularna jak sushi. Japończycy ją kochają! Za aromat i nieopisaną kombinację smaków. Polecamy!
składniki:
- 1,2 l domowego bulionu mięsnego
- 0,5 kg upieczonej dyni
- 1 posiekana cebula
- 2-3 posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
- 100g pokrojonych grzybów shitake
- 1 łyżka czerwonej pasty curry
- 2 łodygi trawy cytrynowej
- 2 garści posiekanej świeżej kolendry
- szczypior z zielonej cebuli
- papryczkę chili
- chińskie noodle w dowolnym kształcie
- 0,5 kg piersi z kurczaka
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















