Szukasz pomysłu na szybki, tani i zdrowy obiad? razem z nami przygotuj faszerowane papryki z oliwkami i pomidorami!

składniki:
- dwie papryki
- 1/2 kg pomidorów
- garść oliwek
- ser żółty
- tymianek
- sól
- pieprz
- olej
przyrządzanie:
- Pomidory przekroić na pół. Włożyć do wrzącej wody na 3 minuty. Wyciągnąć i obrać ze skórek.
- Na patelni podgrzać olej, dodać pomidory. Dusić na małym gazie przez kilka minut. Pod koniec dodać sól, pieprz.
- Parykę umyć, odciąć górę i wyciągnąć gniazdo. Dodać pomidory z patelni, kilka oliwek i posypać startym serem.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na około 30 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













