Bardzo ciekawa przekąska, każdego zaskoczy.
składniki:
- 8 pieczarek
- cebula
- ser żółty
- plaster szynki
- oliwa
- bułka tarta
- jajko
- sól
- pieprz
- papryka słodka
przyrządzanie:
- Pieczarki oczyść, umyj i osusz. Odetnij nóżki i pokrój w drobną kostkę, kapelusze odstaw.
- Cebulę obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w drobną kostkę.
- Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż pieczarki, cebulę i szynkę, przypraw do smaku i ostudź.
- Ser zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
- Kapelusze pieczarek napełnij farszem i żółtym serem.
- Następnie panieruj pieczarki w rozmąconym jajku i bułce tartej.
- Smaż z obu stron na rumiano, zaczynając od strony z farszem.